Тристранката обсъжда промени в Закона за болниците

Днес ще стане ясно дали ще бъде оттеглено предложението за приватизация на лечебните заведения

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) се събира днес на заседание, на което ще бъдат обсъдени промените в законите за лечебните заведения и за социалното осигуряване.

Преди няколко дни премиерът Бойко Борисов заяви, че здравният министър Петър Москов ще оттегли предложението си за приватизация на болниците, което е залегнало в проектозакона на Закона за лечебните заведения.

Здравната комисия одобри с мнозинство първоначално текстът, с който се вдига забраната за приватизация на държавни и общински болници. Вероятно сега изобщо да не се стигне до неговото гласуване.

Петър Москов обяви вчера, че текстовете за приватизация на лечебните заведения ще бъдат оттеглени между първо и второ четене на Закона за лечебните заведения. Според него забраната за продажба на болници ще отпадне в един момент, но сега той ще оттегли предложението си, за да получи подкрепа от партиите за другите реформи. 

"Целта на реформата е здравеопазването да се хуманизира. Сега всички доплащат – и бедни, и богати, а в бъдеще лечението на социално значимите заболявания ще е 100% безплатно", уточни здравният министър.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: приватизация | болници | WannaCry

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини