ДОСТ е името на новата партия на Лютви Местан

Речта на Ахмед Доган разцепи ДПС, заяви той

08:23 09.02.2016

Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ), това ще е името на новата партия на вече независимия депутат Лютви Местан, заяви той пред Нова ТВ. По думите му, в новото име на партията залягат три думи – отговорност, свобода и толерантност. ДОСТ на турски означава приятел.

Въпросът дали тази партия е турска, остава без отговор, заяви Лютви Местан. "Не мога да отговарям за интерпретациите на чужди медии, коментира той." (бел.ред. преди седмица турски медии писаха за новата партия на Лютви Местан, наричайки я Турска партия).

„Каква ще бъде тази партия ще се види от манифеста, от документите. Ние ще създадем либерална българска политическа партия. Преди да се е състоял този субект, не би трябвало да се коментира“, обясни Местан.

Формацията на Местан щяла да защитава правата на малцинствата, защото ще бъде българска партия с либерална насоченост.

Ако има разцепление в ДПС, то не е породено от мен и хората, които ме подкрепиха. Разцеплението настъпи с речта на Ахмед Доган, която бе стратегическа грешка, каза той.

"Бившите ми колеги от ДПС въобще да не се занимават със съвестта си, това ще им попречи на кариерата, каза още той", категоричен бе Местан.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ДПС | име | Ахмед Доган | Лютви Местан | неизплатени заплати | 4-дневна работна седмица | Вълната

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини