Кметът на Букурещ разкри плана си за безплатен градски транспорт

Модернизация, сигурност на пътуващите и нови работни места са сред приоритетите й

11:34 11.06.2016

Новият кмет на Букурещ Габриела Фиря обясни плана си за осигуряване на безплатен наземен обществен транспорт в румънската столица, съобщава сайта Зиаре.

По думите на Фиря за начало ще бъде предоставен безплатен достъп до градския транспорт извън пиковите часове.

„Заявих и подчертавам, че ще приложа тези мерки в разумни срокове. Стъпките са следните: собствена лента за автобусите на градския транспорт, такситата, спешната помощ и пожарната служба, допълване на автопарка с най-малко още 300 автобуса, чистота в автобусите, сигурност на пътниците, климатизация през лятото, безплатно пътуване, в началото преди и след пиковите часове на трафика“, посочи Фиря.

Същевременно тя успокои служителите на компанията за обществен транспорт в Букурещ, които се опасяват от съкращения. „Служителите на градския транспорт няма защо да се тревожат. Аз искам да създавам работни места, а не да създавам безработица“, увери Фиря.

Габриела Фиря, която спечели изборите с близо 43% от гласовете, обяви неотдавна, че един от проектите, които ще инициира като кмет на Букурещ, ще бъде осигуряването на безплатен наземен обществен транспорт в столицата.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работни места | градски транспорт | кмет | мечи настроения | бройлери | телекомуникационна инфраструткура