Две български минни компании получиха приз в Оксфорд

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ са отличени с престижната международна награда „Сократ“

Високо световно признание получиха българските минни дружества - „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД.  Те бяха отличени с международната награда „Сократ“ в категория „Най-добро предприятие“.

На официална церемония в залата на кметството в Оксфорд, Великобритания, колегията на международните награди „Сократ“ (International Socrates Awards) връчи своите призове в края на декември. За 16-а поредна година елитното събитие събра видни представители на бизнеса, академичните среди, предприемачи и общественици от над 50 държави.

Един от тях беше изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД  д-р инж. Илия Гърков. Той получи наградата в категория „Най-добро предприятие“, както и приза „Най-добър мениджър на годината“. Специално изработеният бижутерски плакет, статуетка и сертификат му бяха връчени за модерните стандарти на управление, използвани в дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в България, за направените инвестиции и модернизиране, за високия професионализъм на служителите и за добрите финансови позиции.

Д-р инж. Гърков изнесе реч пред 70 представители на международни компании, академични и образователни общности, в която представи добрите практики на „Дънди Прешъс Металс“ в сферата на мениджмънта, инвестициите в модернизация и в служителите.

Наградата „Сократ“ в категория „Най-добро предприятие“


Това е поредното международно признание за двете български минни дружества, след като през месец юни „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД бяха отличени с Европейска бизнес награда в категория „Най-добър работодател за 2015/2016 г.“ (Best employer of the year award 2015/2016).

Инж. Илия Гърков сподели пред Economic.bg: „През последните 12 години вложихме сериозна енергия и средства, за да трансформираме производството в Челопеч и да превърнем една дейност, позната и прилагана от столетия, в технологична новост.  Имаме визия за рудник от ново дигитално поколение и в Челопеч успешно въведохме много иновативни методи на производство и управление. С началото на проекта ни в Крумовград ще ускорим иновациите и ще продължим да прилагаме принципите на устойчивото развитие.”
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: стрес |

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини