Франсоа Оланд е държавният глава с най-нисък рейтинг от 1958 г.

Президентските избори във Франция са следващата година

16:53 30.06.2016

Оценката на доверие към френския президент Франсоа Оланд е достигнала рекордно ниско ниво, пише днес френският вестник Le Figaro.

Според проучването на TNS Sofres към днешна дата рейтингът на президента е 12% и това е най-ниската оценка за френски държавен глава в историята на извършването на такива проучвания от компанията.

Само преди два месеца рейтингът на френския президент също бе паднал до рекордно ниски нива. Тогава френски медии отново припомниха, че според изчисления, нито един от предшествениците на Оланд в историята на Петата република, създадена във Франция през 1958 г., не е имал такава степен на неодобрение за година преди президентските избори.

Сред причините за недоволство от президента респондентите споменават липсата на резултати в икономическата и социалната политика, високите данъци и прекалено голямото внимание към бежанците.

Президентските избори ще се проведат във Франция през следващата година. В последно време доверието в Оланд постоянно намалява, напомня вестникът.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: рейтинг | Франция | Франсоа Оланд | проучване | програма на The Founder Institute

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини