Мотористи се премениха като Дядо Коледа и раздаваха подаръци (снимки)

Столичният мотоклуб „София Райдърс” донесе радост и подкрепа на деца без родители

14:43 24.12.2016

Мотористите от столичния мотоклуб „София Райдърс” раздадоха коледни подаръци за над 3000 лв. на деца без родители. В рамките на една седмица те организираха благотворителна акция, а със събраните средства подпомогнаха децата от дома в Нови Хан. Мотористите направиха своята традиционна коледна обиколка из София, след което се отправиха към социалното заведение.


Колоритната мото група приятно изненада минувачите на ключови столични булеварди 

Сирене, кашкавал, мляко, месо, плодове, зеленчуци, боб, ориз, леща, вафли, кроасани, шоколади… Също така одеяла, възглавници, чаршафи, дърва и въглища бяха само част от нещата, които любителите на високите скорости подариха на малчуганите.


„Целта на акцията е да помогнем на децата и да покажем , че не сме само „джигитите” на пътя, които пречат на останалите участници в движението”, каза един от мотористите Александър Бакалов.


„Съчетаваме така нареченото Коледно каране с това да дарим малко усмивки и възможности за топла храна. За около седмица събрахме за децата над 3000 лева. Изключително много съм щастлив да кажа, че има търговци, от които купихме неща и в същото време те дублираха количествата като дарение, като подарък. Събрахме буквално няколко тона брашно, ориз, куп одеяла, завивки, дрехи, бельо”, обясни Бакалов.


„Ние сме хора в крайна сметка. Обществеността е крайно време да разбере, че мотористите не са пълни идиоти, а че сме нормални хора като всички останали”, отбеляза той.


Акцията премина изключително стегнато и организирано, като един от членовете на най-голямото мото-семейство у нас дори обикаляше столицата, като поставяше на различни и предварително обявени места т. нар. “мобилна кутия”, с което улесняваше желаещите да дарят малко топлина на малчуганите.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: дарения | бавачка | Йоргос Статакис | Имамоглу | метан | Северен ледовит океан | швейцарско сирене

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини