Партията на Местан издига кандидат-президентска двойка

Кандидатът-президентът трябва да е изразен евроатлантик

Партията на Лютви Местан ДОСТ ще се регистрира в Централната избирателна комисия за предстоящите президентски избори, обяви на пресконференция в Кърджали лидерът на партията. Според него има предпоставка за издигане на самостоятелна кандидат-президентска двойка, 

За ДОСТ е важно кандидат-президентът да е изявен евроатлантик - и на тази база ще се търси най-доброто решение в национален план, подчерта Местан.

По думите му ДОСТ е първата българска партия, която в ранното утро на 16 юли - чрез своя официална позиция - остро е осъдила опита за преврат в Турция. "За нас тя е съседна, приятелска страна и на всички наши срещи търсим активен диалог, както с управляващите, така и с опозиционните партии там", заяви лидерът на ДОСТ.

Местан коментира, че предаването на Абдуллах Бююк от нашите власти на турската страна е станало без да бъдат нарушени международните стандарти и след правилен анализ на кабинета на Бойко Борисов. Това показвало, че българското правителство има доверие на демократичната съдебна система в Турция.

Още от следващия месец ДОСТ се заема с мащабен проект - ще бъдат издирени имената на всички загинали и репресирани от комунистическия режим и включени в алманах. Тази задача ще бъде поверена на известния български дисидент Петър Бояджиев, който присъстваше на пресконференцията.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: избори | президент | кандидат | Лютви Местан | Вълната