Регионалният министър иска срутилият се тунел на „Хемус“ да бъде пуснат бързо

Попниколов изисква АПИ да мобилизира целия си инженерен и административен ресурс и капацитет

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов иска тунелът „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“ да бъде отворен възможно най-бързо. Лявата тръба на съоръжението бе затворена в неделя, след като таванът се срути и една жена загина. Другата тръба на тунела е затворена за ремонт от септември.

Попниколов е разпоредил на Агенция „Пътна инфраструктура“ до 14 ч. във вторник да предложат варианти за спешно възстановяване на двупосочното движение в лявата тръба на тунел „Ечемишка“. Уточнява се, че това трябва да стане „при осигурени безопасни условия за движение на моторни превозни средства за целите и нуждите на републиканската пътна мрежа“. За целта министър Попниколов изисква АПИ да мобилизира целия си инженерен и административен ресурс и капацитет.

През септември експертите на АПИ са преценили, че не е необходим спешен ремонт на лявата тръба, която се срути в неделя. След инцидента представители на пътната агенция се оправдаха, че срутването е било предизвикано от прекалено студеното време през януари. Тунел „Ечемишка“ е пуснат в експлоатация през 1985 г., като от тогава не му е правен ремонт.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: магистрала | Хемус | тунел | GPS | Хамънд | Елена Килъжевци

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини