Защо е важно да консумираме месо

Вижте какви са ползите от различните видове месо

22:00 18.01.2017

Благодарение на тенденцията повече хора да стават вегани и вегетарианци, идеята за ядене на месо все по- бързо намалява. Повечето хора смятат, че зеленчуците и плодовете са достатъчни когато става въпрос за ежедневните хранителни нужди, както и че растителният протеин е по-полезен от животинския. Вижте кои са основните ползи от яденето на различни видове месо, които допринасят за осъществяване на жизнено важни метаболитни функции, представени от foodpanda:


Агнешко месо

Това е най- богатото на протеини месо. Протеините помагат за цялостното благосъстояние, изграждат телесните тъкани, произвеждат антитела, които защитават организма от инфекции. Агнешкото, както и другите видове месо, съдържат всички неизменими аминокиселини.

Черен дроб

Той е с най-голямо насищане на желязо, цинк и селен. Желязото помага при формирането на хемоглобина, който пренася кислород до различни части на тялото. Цинкът помага при образуване на тъканите и обмяна на веществата, а селена изгражда мазнините и химикалите в тялото.

Свинско месо

Свинското месо съдържа много витамини А, B и D. С консумацията на свинско месо насърчавате доброто зрение, здрави зъби и кости, както и състоянието на централната нервна система и психичното ни здраве. Друга голяма полза е поддържането на здравето на кожата.

Пилешко месо

Най- чистото месо е пилешкото. То е с ниско съдържание на мазнене. Подходящо е при диети и здравословно хранене. Не съдържа въглехидрати и е с малко наличие на калории. Пилешкото месо влияе върху стреса, с който се сблъскваме ежедневно. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: месо | нови изисквания | военни кораби | пласиране на акции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини