Американските акции записаха нов ден на повишение

Технологичният сектор е отчел с най-големи печалби

Снимка: Pixabay
Американските акции записаха ден на повишения, като технологичният сектор се отчете с най-големи печалби. Индексът NASDAQ Composite се покачи с над 1% до 6368 пункта, като основна заслуга имаха акциите на Apple, които записаха нов рекорден връх от $163.89, както и тези на Netflix, които напреднаха с над 3%. 

През деня бяха публикувани ревизираните резултати за брутния вътрешен продукт на САЩ за второто тримесечие на годината, като резултатите показаха икономически ръст от 3% на годишна база, при първоначално заложени очаквания от 2.7%. Добрите икономически данни подкрепиха щатската валута спрямо основните й конкуренти и доларовият индекс се повиши с 0.68% до 92.88 пункта. 

Европейските борси също записаха ден на печалби, с оглед потушеното напрежение между САЩ и Северна Корея. С ръст от 8% на своите акции, френската компания за медицинско оборудване Biomerieux SA, беше сред най-успешните за деня. В следобедните часове секторът за търговия на дребно записа най-добри резултати, а веригите супермаркети Ocado и Sainsbury’s добавиха съответно 3.5% и 2.6% към стойността на своите акции. 

CBS Corp. – Дневна 

След два месеца на смесена търговия, акцията на един от медийните гиганти в САЩ отново среща подкрепа на ниво около $63, която е последвана от силен импулс на покупки. Отчетен е най-големият дневен ръст от месец юни насам, като цената в момента се намира в тънката граница между петдесет и сто периодните средни. Индикаторът стохастик е на път да напусне зоната на препродаден пазар и да започне нова възходяща вълна, което сигнализира за бъдещо поскъпване. Покупка на акцията може да бъде придружена със стоп за прибиране на печалбите на ниво от $67.50 за по-предпазливите инвеститори. За по-рисково настроените участници на пазара той може да бъде пласиран на нива около $70 за акция.  

USD/JPY – Дневна 

Поевтиняването на щатския долар спрямо японската йена изглежда е към своя край, след два поредни дни на засилени покупки на валутната двойка и пробив на горната граница на низходящия тренд. Задържане на USD/JPY над ниво от 110.00 ще бъде прието като потвърдителен сигнал за бичите нагласи на пазара, като в последствие ключов ще бъде тест на съпротивата от 111.00. Неин пробив ще може да бъде приет като индикация за обръщане посоката на тренда и добър момент за влизане в дълга позиция.  

Natural Gas – Дневна

Природния газ продължава движението си в формиралия се низходящ трендови канал, като суровината показва затруднение да се задържи над психологическата стойност от $3. Достигната е горната граница на канала, която се намира в близост до 100-дневната ЕМА, като очакваме това да подсили съпротивата и да окаже сериозен натиск върху цената в краткосрочен план. 

S&P500 – 8 часова

Широкият щатски индекс успя да прекъсне своето понижение с четвърта поредна сесия на печалби, довела до пробив на горната граница на низходящия трендови канал и на 50-периодната средна. Осцилаторът MACD навлиза в положителна територия, което ни дава повод да смятаме, че S&P500 ще се задържи над границата от 2450 пункта и ще продължи своя възход. Влизане в дълга позиция е желателно да бъде придружено от стоп за прибиране на печалбите на нива около 2475, където може да бъде усетена следваща силна съпротива. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: пазар | фондова борса | акции | технологичен сектор

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини