Brexit създава 100 хил. работни места във Франкфурт

Новите служители на банките ще увеличат необходимостта от жилища, инфраструктура, транспорт и тн.

14:48 27.08.2017

Излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) може да доведе до откриването на 100 хил. нови работни места в района на Франкфурт през следващите четири години. Това става ясно от доклад на британски експерти, според които германският град може да е новият финансов център на Европа.

Според специалисти от училището WHU-Otto Beisheim, цитирани от afp, поне 10 хил. нови работни места в банковия сектор ще наводнят Франкфурт в резултат на Brexit, което ще се отрази и на останалите сектори.

Новите служители на банките ще увеличат необходимостта от жилища, инфраструктура и транспорт, образование, здравеопазване, потребителски стоки, храни и т.н. Много финансови компании в Обединеното кралство се опитват да прехвърлят определени операции в градовете от еврозоната, тъй като рискуват да загубят своите "паспортни права" да правят бизнес с клиенти в ЕС, след като Великобритания окончателно напусне блока през март 2019 г.

Франкфурт, който вече е дом на Европейската централна банка, се очертава като водещ в състезанието за привличане на банкери, избягали от Лондон. Големите американски и азиатски банки, включително Goldman Sachs и японските Nomura, Daiwa и Sumitomo, вече са избрали града на река Майн срещу конкуренти като Амстердам, Дъблин и Париж.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работни места | банкери | Brexit | Фарнкфурт

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини