Forbes класира и най-богатите жени в Русия за 2017 г.

Лидер в подреждането е съпругата на бившия кмет на Москва Юрий Лужков Елена Батурина

Списание Forbes подреди и рейтинга на най-богатите жени в Русия, ден след като излезе класацията за топ 200 на най-състоятелните руски бизнесмени.

Лидер в подреждането е съпругата на бившия кмет на Москва Юрий Лужков Елена Батурина. Богатството и се оценява на 1 млрд. долара.

За втора поредна година на второ място е Елена Риболовлева, която получи своето състояние (600 млн. долара), в резултат на дълъг процес на развод с Дмитрий Риболовлев, председател на футболния клуб „Монако“.

Третото място тази година заема ръководителят на група S7 Наталия Филева със състояние от 600 млн. долара. Четвърта позиция заема Олга Белявцева, която притежава 450 млн. долара от производството на бебешки храни и минерална вода „Прогрес“.

Топ пет затваря Татяна Бакалчук със състояние от 420 млн. долара. Източникът й на богатство е онлайн-магазинът за дрехи, който тя управлява Wildberries.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: класация | Forbes | личности | 2017 | най-богати жени в Русия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини