Френската „Шнайдер Електрик“ създава академия за специалисти в България

Компанията си сътрудничи активно с техническите университети в Пловдив, София и Варна

Съвсем скоро „Шнайдер Електрик“ ще стартира академия, която ще даде възможност на специалисти от цяла България да получат знания и специални технически умения, като по този начин да повишат квалификацията си. Това беше съобщено от регионалния мениджър на компанията Йонуц Фаркаш при срещата му с икономическия министър Теодор Седларски.

„Високо оценявам  академията, която те организират, тъй като това ще даде  възможност на хора от цялата страна да получат знания и специални технически умения, т.е. да надградят това, което са получили в техническите университети“, коментира министърът.

Френската компания си сътрудничи активно с техническите университети в Пловдив, София и Варна. Надеждата е, че всички тези условия, както и съвременните възможности за работа, живот и развитие, които инвеститорът предлага, ще станат причина все повече млади хора с квалификация да се завръща и да се развиват в родината си.

„Посещението в завода на „Шнайдер Електрик“ e израз на вниманието на Министерството на икономиката към големите инвеститори в България, които са не само източник на инвестиции и иновации, но и на нова култура в българската икономика“, каза Седларски и добави: „Около такива предприятия винаги се създава мрежа от местни доставчици и по този начин се изгражда гръбнакът на българската икономика“.

Производството на „Шнайдер Електрик“ в страната стартира през 2007 г. За своята инвестиция край Пловдив предприятието спечели наградата на Българската агенция за инвестиции - Инвеститор на годината 2007 г. в категория инвестиция в електротехническата промишленост. В края на 2009 г. бе отличено и в конкурса на Huit за работодател на годината, заемайки първо място сред производствените предприятия в страната.

В завода на „Шнайдер Електрик“ в Пловдив работят над 1000 души. Общата площ на завода е 11 250 кв. м, а производствената площ е разположена на 8 000 кв. м. Произвежданите в България продукти  намират пазар в над 100 страни по целия свят. Компанията работи с различни подизпълнители от страната, обикновено в региони с висока безработица, и по този начин съдейства за разкриването на нови работни места.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиции | Шнайдер Електрик | академия | Теодор Седларски

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ