Горанов: Увеличението на заплатите няма да е "на калпак"

През 2017 г. ще произведем брутен вътрешен продукт за 100 млрд. лв.

В бюджета за 2018 г. има достатъчно пари, през 2017 г. ще произведем близо 100 млрд. лв. брутен вътрешен продукт (БВП). Затова ще има средства за увеличение на заплати и насочване на пари в различни сектори, но по приоритети. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов в "Панорама" по БНТ. Той обаче беше категоричен, че увеличението на доходите догодина няма да е "на калпак", т.е. няма да е еднакво за всички, а според приноса на специалистите в съответните сфери.

Приоритетно са предвидени инвестиции в образование, защото много талантливи хора напуснаха България, коментира той. Затова догодина най-много ще отиде за обикновения човек, за детето, обясни министърът. Плановете на правителството там, където има проблем, да отидат най-много пари от бюджета.

Министърът подчерта, че в момента страната ни е сред отличниците в Европа. И докато в края на 90-те икономиката е произвеждала около 20 млрд. лева, то сега вече прави 5 пъти повече - 100 млр. Това означава, че се развиваме, ставаме по-богати и цивилизовани, коментира той.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БВП | доходи | Владислав Горанов | калпак

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини