Карадайъ: ДПС е против толериране крайните формации във властта

Партията не държи да участва в изпълнителната власт, твърди лидерът й

13:19 24.04.2017

По време на консултациите с президента Радев подчертахме, че не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт. Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ след срещата си с държавния глава.

Карадайъ се обяви за съставяне на програма от страна на отговорните политически партии за управление до края на председателството на ЕС и около нея да се формира мнозинство в парламента. „За всички партии, които влязоха в 44-тото НС, всяка е заявила, че има за ценност доброто председателство, би било редно, след него да се прецени в каква посока да се върви“, коментира лидерът на ДПС.

„Изразихме становище, че имайки предвид регионалните геополитически процеси, процесите, които текат в Европа, отчитайки, че радикализмите и национализмите под една или друга форма в Европа в момента увеличават своето влияние, отчитайки, че системните партии в Европа се обединяват за противодействие на радикализмите и национализмите“, заяви Карадайъ и допълни, че нетолерирането им се е видяло и във Великобритания след Brexit. Като пример Карадайъ даде и изборите във Франция, където системните партии категорично са се обявили срещу крайните формации.

По думите му България не бива да прави изключение. „Под никаква форма не бива да бъдат толерирани крайни радикализми и национализми. Всички тези партии, които са системни не бива да толерират крайни национализми“, каза още лидерът на ДПС.

Той посочи, че в докладите на Съвета на Европа действията на тези формации се оценяват по един друг начин. „Независимо кой какви епитети и етикети си лепи, действията се оценяват и Съветът на Европа ги е оценил като формация“, добави той. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: правителство | ДПС | президент | консултации | Радев | Мустафа Карадайъ

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини