Най-модерните забавления по морето това лято

Вижте какви са цените им

Лятото е време за забавления, море и различни емоции. Българското Черноморие предлага разнообразни начини да прекарате лятната си почивка и практикуването на водни спортове набира скорост. Едно от най-предпочитаните забавления на морето това лято е карането на сърф. Този екстремен спорт привлича малки и големи. 

Цените за дъска по наем варират около 40 лв. за час, като в тази цена се включва екипировка, платно и дъска. Ако желаете да наемете и инструктор, трябва да доплатите още 20 лв., пише Kmeta.bg.

За 6-часов курс по обучение заедно с екипировка, цената е 300 лв. За по-малките деца има отстъпки, както и при групови обучения. Според инструкторите 6 часа тренировки са достатъчни, за да могат начинаещите сърфисти да обикалят сами върху дъска в морето. За целта те се запознават с основни понятия и принципи на ветроходния спорт, с уиндсърф екипировката, подготовката за каране и поддържане на прав курс.

Най-подходящото време за начинаещите е от 9:00 до 12:30 часа и след 17:00 часа, когато вятърът е умерен и морето е по-спокойно. 

Друга атракция, която привлича любителите на силните усещания, е сърфът с гребло - т.н. sup (съп). При този спорт се извършва гребане върху дъска в изправена позиция. Цените за sup също са около 40 лв. за час.

На същите цени може да се наеме и каяк. Той се задвижва от човешка сила с помощта на едно двулопатково гребло. 

Водните ски (уейкборд), които в последните години нашумяха много в България, също са сред атракциите, които привличат любителите на силни усещания. Цената им е между 40 и 50 лв. на час. Голям интерес има и към Fly Board, като цената за 10 минути е 70 лв., а за 15 мин. е 90 лв. 

Ако желаете да се качите на джет, цените започват от 50 лв. за 10 минути, 60 лв. - за 15 минути и 100 лв. за 30 минути.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цени | море | черноморие | водни спортове | сърф | каяк

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини