Горанов: Корнелия Нинова се е облагодетелствала лично от приватизацията

До две седмици ще е ясно дали здравният министър проф. Николай Петров ще бъде освободен от поста

БСП са специалисти по темата с корупцията затова им е интересно. Така финансовият министър Владислав Горанов коментира пред Nova желанието на левицата да внесе вот на недоверие по тази тема. „Зарков да говори за корупция - има основание, Нинова да говори за корупция - не е оправдано“, коментира министърът.

Според него Корнелия Нинова се е облагодетелствала лично от приватизацията, извършена по времето на правителството на Иван Костов. „Твърди се, че е участвала в приватизацията на едно търговско дружество, като то е придобито срещу минимална сума“, коментира Горанов. Той обаче отказа да каже кое е това дружество с мотива, че го е забравил, но има документи, които е готов да предостави на медиите.

„В този момент не съм готов с доказателства, но съм готов да ги предоставя във всеки следващ момент“, отговори Горанов на призива на водещия да каже името на това дружество. „Касае се за нейно участие в приватизацията на конкретно дружество. Бих го казал, но не си го спомням в момента. Тя се снимаше с Бакърджиев, когато взривяваха Мавзолея“, добави финансовият министър.

Преди няколко месеца бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров, който бе освободен от партията заради директни заплахи към журналисти, обяви, че Нинова е участвала в РМД „Техноимпекс-98”, което през 1999 г. приватизира външно-търговското дружество „Техноимпекс” – една от най-мощните и с най-големи активи по онова време фирма.

Горанов коментира и разследването на bTV, което показа, че здравният министър проф. Николай Петров е възложил две обществени поръчки на обща стойност около 1.6 млн. лв. на фирми, представлявани от Явор Цонев - мъжа, от когото дъщеря му Руслана Петрова има дете.

„Свещени крави в правителството няма. Като партия не можем да закриляме подобни действия. Ние проявяваме особена чувствителност към подобни неща. Но не бива да бързаме да правим каквато и да е новина. Гледахме разследването на bTV вчера. Чули сме позицията на здравния министър. Трябва да анализираме още веднъж информацията, ако има нещо нередно, няма как да подкрепяме подобно поведение. Вероятно това, което той прави, а той доста затяга редиците и запушва пробойни в системата, е ответна реакция на хора, които са засегнати“, коментира Владислав Горанов.

Според него няма да отнеме много време анализа на информацията по казуса и вероятно до две седмици ще е ясна позицията спрямо Николай Петров.

Горанов също така каза, че би подкрепил законопроекта на депутатите от ДПС Делян Пеевски и Йордан Цонев срещу вторичното разграбване на активите в КТБ, въпреки че според самия него той е на ръба на закона. „В него има едни доста сложни правни конструкции, които ще бъдат тежко дебатирани в Народното събрание. Защото основни принципи в правото са поставени на изпитание“, каза финансовият министър.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Владислав Горанов | корнелия нинова | Николай Петров

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини