Колко ще струва нощувката в първия космически хотел

Той ще започне да функционира на 5 април 2022 г.

16:52 07.04.2018
Първият космически хотел в света се очаква да започне работа на 5 април 2022 г., съобщи Лайф, цитиран от bTV. Американската компания Orian Span се е заела със строежа на хотела в орбита около Земята, а неговото име ше бъде „Аврора“.

За всички е интересно колко ще струва една нощувка в нетрадиционното място. Е, вече имаме отговор – 792 хил. долара на нощ. В орбитата ще бъде изведен един модул, в който ще могат да се поберат шестима души, заедно с двама души екипаж.

Интересна особеност на преживяването е, че няма как да се нощува само веднъж – за 12-дневна „екскурзия“ в Космоса, включваща 3-месечна предполетна подготовка и транспортиране от и до хотела, желаещите трябва да платят 9.5 млн. долара.

Космическият хотел се намира на разстояние 322 км от земната повърхност и ще извършва една обиколка около планетата за 90 мин. По този начин посетителите на хотела ще могат да се насладят на 16 слънчеви залеза и изгрева на ден.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: земя | Космос | нощувка | планета | орбита | космически хотел

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини