Марешки: Промените в Закона за хазарта са тежък лобизъм

Лидерът на „Воля“ смята, че идеята на Валери Симеонов ще удари светлия бизнес и на негово място ще дойде сивия сектор

Това наподобява един тежък лобистки закон, който цели да премахне светлия бизнес в бранша. Така лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки коментира пред Bulgaria On Air промените в Закона за хазарта, предложени от вицепремиера Валери Симеонов, които целят да ограничат рекламата в медиите и продажбата на лотарийни билети в търговските обекти.

Според Марешки, ако се приемат поправките, на мястото на светлия бизнес ще се настани сивият сектор. „Валери Симеонов изглежда е искрен е в намеренията си, но разглеждайки всички гледни точки, установихме, че има доста лъжи, които се тиражират по повод на лотарийния бизнес", коментира Марешки.
Той добави, че партия "Воля" няма да подкрепи нито промените в Закона за хазарта, нито връщането на пушенето в заведенията.

Лидерът на "Воля" допълни още, че има идея парите, които идват от реклама, дарения и спонсорство на вредни дейности като хазарт, отровни храни, алкохол, цигари и др. да отиват във фонд за подпомагане на талантливи младежи.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Веселин Марешки | Валери Симеонов | Закон за хазарта

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини