520 млн. лв. повече за пенсии догодина

Над 1,2 млн. пенсионери ще получат по 40 лева за Коледа, каза Бисер Петков

Със 740 млн. лева повече ще е догодина бюджетът за социални плащания. От тях 520 млн. лева ще отидат за пенсии. Това каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков в предаването "Още от деня" по БНТ.

Тези пари ще отидат предимно за поемане увеличението на минималните размери на пенсиите, за актуализацията, която се прави всяка година на 1 юли, както и за новоотпуснатите пенсии през 2018 г., поясни той.

Както всяка от последните години, и тази за Коледа над 1,2 млн. пенсионери ще получат по 40 лева коледни добавки към пенсиите си. Пари ще има за 57% от пенсионерите у нас, които са с най-ниски доходи. Техните пенсии са до 321 лева. Общата сума, отделена от бюджета за това, е 50 млн. лева. Предложението ще бъде внесено за обсъждане утре в Министерския съвет.

545 млн. лева догодина ще отидат за семействата с деца и майките, каза още министърът. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пенсии | бюджет | Бисер Петков | коледни добавки