Отбелязваме деня на българското кино с безплатни прожекции в столицата

Преди 103 години на тази дата е прожектиран първият български филм „Българан е галант“

На 13 януари преди 103 години е прожектиран първият български филм – „Българан е галант“. От 2005 година насам на тази дата честваме деня на българското кино, а днес столичани ще могат да се насладят на 10 прожекции с вход свободен.

Програмата включва шест киносалона в София и 13 филма – игрални и документални. Зрителите ще могат да се насладят на 10 заглавия с вход свободен, а най-новите – „Вездесъщият“, „Възвишение“ и „Дъвка за балончета“ ще бъдат с намалени цени от 5 лв.

Другите филми, включени в празничната програма, са "Дзифт" на Явор Гърдев, "Каръци" на Ивайло Христов, "Източни пиеси" на Камен Калев, "Съдилището" на Стефан Командарев, "Цветът на хамелеона" на Емил Христов и документалните "Страсти по Леа" на Радослав Спасов, "Азбука на надеждата" на Стефан Командарев, "Отец Иван и неговите деца" на Джеки Стоев, "Момчето, което беше цар", режисьор Андрей Паунов и "София - 100 години столица на българското кино" на Явор Веселинов.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | кино | филм | прожекции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини