Порожанов: Законът за горивата е важен за борбата с контрабандата

Земеделските производители да бъдат изключени от по-строгите изисквания в Закона за горивата

09:58 03.04.2018
Контролът го има, санкциите трябва да бъдат много сериозни. Този закон е изключително важен за борбата с контрабандата на горивата, но тя трябва да е съсредоточена там, откъдето те влизат. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в интервю за БНТ.

Според него е намерено добро и справедливо решение в новия закон, с което земеделските производители да бъдат изключени от по-строгите изисквания. Те ще бъдат записани като потребители, а не като търговци на гориво. „На пръв поглед малка промяна, но пък водеща до доста промени в работата на земеделците“, коментира Порожанов.

Министърът поздрави земеделския бранш за професионалния му подход към защитата на позицията му и допълни, че дори да е имало опит за политизиране на протеста, земеделските производители са достатъчно зрели да не се поддават на подобен натиск. Порожанов отбеляза, че ако представители на земеделското министерство са били поканени на обсъжданията на закона, неразбирането е щяло да бъде избегнато.

Припомняме, че вчера, след едночасова среща при премиера Бойко Борисов, земеделският министър Румен Порожанов, вносителя на промените в Закона за горивата Емил Димитров и земеделски производители, беше постигната договореност в закона земеделците да не бъдат вписвани като търговци, а като потребители на гориво.

„Всеки един земеделски производител, работейки като краен потребител на гориво, няма финансов интерес да се занимава с контрабанда на гориво“, каза Порожанов. Той изтъкна, че държавата дава значителна отстъпка от акциза на гориво, което обезсмисля да се използват контрабандни горива.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: земеделски производители | Румен Порожанов | закон за горивата

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини