30 хил. без работа след забраната за пушене

Клевета е, че БХРА лобира за тютюневите компании, коментира Благой Рагин

168 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

30 хил. души у нас са загубили работата си след въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места. Това каза пред Радио Стара Загора председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин.

Той определи като клевета твърдението на председателя на сдружение „България без тютюнев дим" Павел Антонов, че становището на асоциацията им за частична отмяна на тази забрана минава през правните отдели на тютюневи компании.

В началото на февруари коалиция „България без дим" излезе с изявление, в което се изтъква, че икономическите и финансови сметки са безпредметни спрямо стойността на човешкия живот и здраве.

"Няма никакви научно потвърдени доказателства според коалицията, че въвеждането на забраната за тютюнопушене е причинител на финансови загуби за ресторантьорския бизнес, напротив, вече има данни за ползи - в туризма например", изтъкнаха от коалицията.

На 1 февруари 1000 пушачи се събраха на протест пред парламента и поискаха отмяна на тоталната забрана за пушене на закрити обществени места.

Подкрепи Economic.bg