40 млн.евро инвестирани на летище София

Премиерът Бойко Борисов и министър Ивайло Московски откриха нови хангари на "Луфтханза техник"

Повече от 40 милиона евро са инвестирани на летище София през последните четири години .  Министър-председателят на Република България Бойко Борисов и  министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски откриха официално новоизградените хангари на "Луфтпанза Техник".

“След направените инвестиции в техническата база могат да се обслужват 6 самолета едновременно и да се реализират 60 тежки ремонта на година, като всичко това осигурява над 600 работни места. Радвам се, че успяхме да създадем такива условия за бизнеса, че компании от мащаба на “Луфтханза Техник” да изберат нашата страна за развитие на своята дейност”, каза министър Московски.
“Днес аз виждам мои съученици и приятели, които бяха решили да работят извън България, но благодарение на променилите се условия са избрали да се върнат и да се развиват в нашата страна”, допълни Ивайло Московски.

“Луфтханза Техник София” е българската дъщерна компания на световния лидер в поддръжката, възстановяването и капиталните ремонти на самолети “Луфтханза Техник” АГ, с когото “Бългериaн Еъруейз Груп” ЕАД установи партньорство през 2007 г. През изминалите четири години компанията постигна значителни успехи, които доведоха до реализирането на проекта за удвояване капацитета на съоръжението в София и превръщането му в едно от най-мащабните в Европа. Съвместната инвестиция по новия проект за разширение надвишава 20 милиона евро, а цялостната инвестиция по съоръжението на летище София достига над 40 милиона евро.
Коментари: 0