5-те най-добри фирми за архитектура през 2021 г.

Всяка от представените компании е световен лидер в проектирането на международно известни пространства за работа, отдих и др.

5-те най-добри фирми за архитектура през 2021 г.

Снимка: Lacime Architects/ Web page

2546 ~ 3 мин. четене

И търговските обекти може да изглеждат архитектурно добре. Жизненоважно е пространството да съчетава комфорт с полезност, да осигурява безпроблемно изживяване без стрес за всички, които го използват. Търговските сгради се различават значително по своята същност, но независимо дали става дума за офис, търговски площи, хотел, ресторант или транспортен център, целта е една и съща за архитектите - да проектират изключително функционално пространство, което да съответства на ценностите на марката или организацията.

Всяка от представените архитектурни фирми е световен лидер в проектирането на международно известни пространства за работа, отдих и др. Много от тях са наградени като победители или финалисти в престижните награди „A+Firm Awards“ – първата програма в АЕС индустрията (архитекти, инженери и изпълнители), която награждава студия от всякакъв мащаб, география и специализация.  

Hooba Design Group

Победител в категория „Най-добра търговска фирма“

Местоположение: Техеран, Иран

Представен проект: Централна офис сграда Kohan Ceram, Техеран, Иран

Основателят и изпълнителен директор Hooman Balazadeh създава HOOBA Design през 2007 г. с цел разработване на проекти в хармония с културните и географски характеристики на обекта, така че всеки проект да формира нова платформа за изследвания. Представеният проект е фокусиран върху различни теми като светлина, цвят, връзка между архитектурата и града, строителни материали и разработването на пространствени диаграми в персийската архитектура. Използвайки най-новите методи за проектиране и строителни технологии, HOOBA Design се опитва да създаде проекти, които са устойчиви и икономически ефективни. При HOOBA Design един от основните критерии за проектиране е да се създаде последователност между цялото и парчетата.

Lacime Architects

Победител в категория „Най-добрата фирма за хотелиерство“

Местоположение: Шанхай, Китай

Представен проект: Жилищна сграда в провинция Джъдзян, Китай

Базирана в Шанхай, Lacime Architects се придържа към философията на архитектурния дизайн „Опростяване на сложен материал, обратно към произхода“. Lacime Architects вярва, че добрата архитектура трябва да бъде отразена и популяризирана в три аспекта: градски принос, качество и дух на времето. Проектират работни пространства в градски или селски райони и използват умело пространството, без да подчертават единичната сграда, а общият архитектурен изглед. След почти 20-годишно развитие Lacime Architects имат над 700 архитекти и богат практически опит както в Китай, така и в чужбина. Активно участват в различни видове проекти, включително жилищни, търговски, културни, образователни, граждански, здравни, корпоративни, туристически и т.н., целящи да интегрират елитен дизайнерски екип и да предоставят най-добрите решения за природата.

Sanjay Puri Architects

Местоположение: Мумбай, Индия

Представен проект: Хотел ARIA, Нашик, Индия

Със 150 международни и над 100 национални награди, Sanjay Puri Architects е предоставил архитектурни проекти в Испания, Черна гора, Мавриций, Абу Даби, Дубай, Монреал, Оман и Далас в допълнение към проекти в 40 индийски града. С разнообразното портфолио от общини, училища, хотели, търговски и офис сгради, фирмата продължава да се стреми да създава иновативни дизайнерски решения, които да са устойчиви в голям мащаб. С екип от 72 дизайнери, Sanjay Puri Architects изследва еволюиращи дизайнерски решения, които са изключително контекстуални. Създаването на пространства, които правят революция в начина, по който се изживяват местата, представлява същността на философията на дизайна на фирмата.

ARCHITECTURE Co.

Местоположение: Банкок, Тайланд

Представен проект: Комплекс „The MIST Hot-Spring“, Хенан, Китай

ARCHITECTURE Co. е дизайнерско студио със седалище в Банкок, Тайланд. Занимава се с архитектура, интериорна архитектура, ландшафтна архитектура и други свързани дизайнерски дисциплини в широк спектър от програмни изисквания и мащаби. Интересът на фирмата към архитектурата е не само във физическата й форма, но разглежда архитектурата като „обстоятелство“, върху което хората оперират. Студиото се интересува от намирането на нови възможности на архитектурата не само във физическото пространство, но достигащо и извън и до „обстоятелството“, от което произлиза физическата форма. Студиото вярва в устойчивото развитие. Разположена в тропически климат, фирмата е дългогодишен поддръжник на живота на открито. Стремят се да създават неклиматизирани отворени пространства с правилна ориентация на сградата, вентилация и изследване на сенчести елементи. Откритото пространство едновременно свързва хората с природата и същевременно намалява консумацията на енергия.

Aoe

Местоположение: Пекин, Китай

Представен проект: Chongqing Sunac One Central Mansion Sales Pavillion / AOE, Чунцин, Китай

Aoe е студио за архитектура и интериорен дизайн със седалище в Пекин, Китай. Неговата наградена работа обхваща жилищни, търговски, хотелиерски, образователни, граждански, корпоративни, смесени и градоустройствени пазари. Подкрепен от креативна интелигентна философия, Aое се намесва в социалната среда, за да създаде живи пространства на човешкия град на бъдещето. Отзивчиви към съвременните аспекти на човешкия живот, дизайнерските решения на Aoe сливат науката и технологиите с изкуствата и културата, което води до вдъхновено и така необходимо преосмисляне на градския живот, зачитайки местните култури, природата и различните начини на живот. Директорът на Aoe е Лари Уен, архитект, чиято международна репутация се гради върху тридесет години служба в бранша. Лари е учил в университета Cal Poly Pomona и оттогава е ръководил няколко известни световни дизайнерски компании, сред които Aedas, Woods Bagot и Aecom. Ръководи многобройни известни проекти - включително сградата на административната информация на университета Xi’an Jiaotong Liverpool University, Guiyang Tianyi International Plaza и Qingdao Jinmao Central Europe International City - взимайки поредица от награди по пътя си.

Коментари: 0