5-те въпроса, които трябва да си зададете, преди да си вземете iPhone5

Предимствата и възможностите на iPhone-ите са безспорни, но доколко проблемни ще за вас и малкото му недостатъци?

Колкото и съвременното общество да е навътре в смартфон-революцията, истината е, че повечето хора все още използват старомодния тип телефони. Ако обаче сте решили да влезете в крак с модата и да се оборудвате с "умен" телфон знайте, че iPhone е перфектното устройство за начинаещи - лесен за използване, лесен за правене на всякакви настройки и разполага с най-добрата селекция от приложения.

Преди да се втурнете към магазина, което можете да направите най-вероятно след средата на септември, отговорете си на тези пет въпроса, съветват от Business Insider:

Важно ли е за вас да имате телефон с висококачествен дисплей?

От изтеклите до този момент снимки на новия iPhonе се вижда, че дисплеят му изглежда наистина страхотно – текстът стои красиво и игрите изглеждат впечатляващо. Все пак не се доверявайте само на снимките в интернет, разгледайте го лично, за да вземете информирано решение.

Ако обаче искате дисплеят да е по-голям?

Изглежда, че Apple е на път най-накрая да оправдае потребителското търсене и да  увеличи размера на дисплея на iPhone 5 (около 10 см. по диагонал). Не е достатъчно голям за вас? Тогава по-добре се насочете към някои от по-големи модели телефони с Android.

Изтървате ли често телефона си?

iPhone-ите трябва да се пипат деликатно. Ако не сте много похватен с ръцете, но имате такъв телефон, задължително си вземете предпазен калъф за него. В противен случай по-добре предварително си отговорете на въпроса: „Как бих понесъл мисълта, че ще унищожа един телефон за 1000 лева?”

Искате ли да имате повече контрол върху вашия смартфон?

Apple чувствително ограничават нещата, които можете да правите на вашия iPhone. Не можете да избирате кой интернет браузър да ползвате, не можете да получавате известия на началния си екран за актуализации на любимите ви програми...

Искате ли да спестите пари?

Със сигурност iPhone 5 ще е скъп. От Apple ще подходят разумно към определянето на цената, но той пак ще е скъп, като се има предвид, че има много други чудесни смартфони, които струват малко по-малко. Да, ние осъзнаваме, че цената на iPhone 4S ще падне, но тук става въпрос  за iPhone 5.
Коментари: 0