АНС ежедневно прихващала по 200 млн. SMS-а

Благодарение на тази информация, специалните служби на САЩ са получавали информация за местоположението и контактите на потребителите

Агенцията за Национална Сигурност на САЩ (NSA) е прихващала над 200 милиона SMS съобщения от целия свят. Това съобщава авторитетното издание The Guardian. Благодарение на тази информация, специалните служби на САЩ са получавали информация за местоположението и контактите на потребителите. Освен тях от NSA са получавали и данни за кредитните им карти.

Съдържанието на текстовите съобщения също не е подминавано – събирало се е почти всичко възможно, включително автоматизираните SMS-и за пропуснати съобщения или за такси и сметки. Според медиите британските служби също са имали достъп до базата данни. Използваната програма се нарича Dishfire.

Засега няма коментар от американската Агенция за национална сигурност. Британските служби GCHQ единствено оповести, че действията им са в съответствие със законодателството.

Новите разкрития се появяват точно преди речта на американския президент Барак Обама за реформата в сферата на сигурността в петък.

Коментари: 0