Anonymous блокираха сайта на Министерството на финансите

Според хакерската групировка това е в знак на протест срещу управляващите

144 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Българският клон на хакерската организация Anonymous блокираха сайта на Финансовото министерство. Хакерската групировка призна за действията си чрез страницата си във Facebook. Сайтът спря да работи в 19 ч. и към 23.30 ч. продължава да е недостъпен.

В съобщението си хакерите уточняват, че постъпката е знак на протест срещу управляващите.

Пълният текст на съобщението без редакция:

OP#ACTION Здравейте, ние сме Анонимните ние ви наблюдаваме, ние ви слушаме.

Надявам се, че сте разбрали за нашата атака над така нареченото "Министерсвто на Финансите". Надяваме се да разберете това послание към всички вас, защото ние повече не можем да търпим това така наречено управление на тази държава.Ние не правим това просто за забавление, ние го правим за да ви покажем, че все още има хора в тази страна, на които им пука, на които все още не сте промили мозъците. С тази атака ние възнамеряваме да покажем недоволството си към всички вас, които ни "Управлявате"...

Но защо министерството на финансите?!?-Защото според нас и може би според целия народ, който го е страх да изкаже своето мнение мислим, че един човек с семейство и един пенсионер или студент не може да се издържа с 200 лв заплата 189лв пенсия, а да не говорим ако настъпи празник както сега идва любимия празник на всички деца "Коледа".Не мислим, че с тези "пари" отпуснати от държавата повечето от хората ще могат да отпразнуват спокойно празниците с своите деца, роднини, и близки. Но едва ли на политиците им пука защото сигурно те вече са взели своите премии и бонуси а също така и заплати.Защо да им пука нали те ще си прекарат празниците на топло с своите семейства, които едва ли мислят че докато в този коледен момент те празнуват пият и се веселят има хора по цялата държава, които няма къде да отидат, къде да спят...

Но как един родител да обясни на своето дете, че държавата ни е такава, че тези които ни управляват са некъдърни и как да му каже, че заплащането което получават едвам стига за изхранването на семейството камо ли, че нямат пари за да копуват подаръци...и ето така някои са принудени да теглят заем от банката, не защото го искат а защото се налага.

Ние "Анонимните", ще продължим нашите атаки независимо от това колко лоши и недоразвити се опитвате да ни изкарате ние правим това за целия народ за цялата нация. "Ние не ще се спрем пред никой от вас".

Ние не сме изплашени, колкото и да ни заплашвате ние винаги ще протестираме дори и да сме само малцина ние ще продължим нашето дело.
"Ние сме Анонимните"
"Ние сме Легион"
"Ние не прощаваме"
"Ние не забравяме"

Очаквайте ни!Подкрепи Economic.bg