Антония Първанова е новият председател на НДСВ

Първанова спечели лидерския пост при първото гласуване на извънредния VII-ми конгрес на партията с 343 гласа

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Евродепутатът Антония Първанова е новият председател на НДСВ. Тя заема мястото на подалата оставка заради провала на последните парламентарни избори Христина Христова. Първанова спечели лидерския пост при първото гласуване на извънредния VII-ми конгрес на партията с 343 гласа, в който участваха 656 делегати, съобщи партийният пресцентър.

Делегатите на конгреса избраха евродепутата пред секретаря на НДСВ и председател на Младежкото НДСВ Стефан Кенов, Гпредседател на Съвета на НДСВ по икономика и финанси Георги Найденов и Любка Качакова - общински съветник на НДСВ.

"На основата на собствения си опит установих нещо, което е голяма трудност за лидера на НДСВ -  търсенето на подкрепа от публичните лица на НДСВ", заяви досегашният председател на партията Христина Христова в началото на конгреса.

"Много от публичните лица на НДСВ вече не са в политиката, имат свои собствени ангажимент, свой собствен бизнес и по-малко е насочен погледът им към НДСВ. Мисля, че трябва да се насочат към подкрепа на партията, много от тях са имали своите кариери на основата на подкрепата на НДСВ и трябва да върнат жеста на партията", добави Христова.

Коментари: 0