Австралиец пробяга света за 622 дни

52-годишният гражданин от Сидни е прекосил пустини и планини в пет континента

144 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Австралиецът Том Денис завърши околосветската си обиколка и в петък се завърна в Сидни, откъдето преди 622 дни започна неговият маратон, съобщи електронната медия The Australian. Общата дължина на трасето, което той успя да премине е 26 232 км. По време на тези 20 месеца, 52-годишният гражданин от Сидни е прекосил пустини и планини в пет континента.

”Никога не ми хрумна да се откажа. Не мисля, че много хора ще искат да се впуснат в едно такова пътуване, но ако някой се реши, ще почувствате, че организмът ви се адаптира бързо”, призна щастливият маратонец.

Стартирайки от Австралия на 31-ви декември 2011 година, Том Денис премина през Нова Зеландия, Северна и Южна Америка, Европа, Азия и се върна по крайбрежието до Западна Австралия. Той се надява да постави рекорд и да остане в историята като човекът, направил ходейки ”най-бързото околосветско пътешествие”.

Със своето постижение Денис набра 49 хил. долара за благотворителната организация ”Оксфам”. Сега той възнамерява да си даде кратка почивка, а след това да отпразнува постижението си.

Подкрепи Economic.bg