БСП една година слугува на една икономическа групировка

Станишев се заигра с тези хора и сега трябва да понесе своята отговорност, заяви бившият енергиен министър Румен Овчаров

3668 ~ 1 мин. четене

„БСП една година слугува на една икономическа групировка. Подобно падение не се е случвало никога“. Това заяви членът на Националния съвет на БСП и бивш енергиен министър Румен Овчаров в предаването „Здравей България“ по Нова ТВ.

„Кой назначи Георги Христозов да управлява енергетиката? Той е човекът на Цветан Василев. Той беше сложен там, за да изпълнява неговите поръчки“, категоричен е Овчаров.

По думите му мотивът е прост – обслужване на корпоративните интереси и „договорки с ръководството на Корпоративна търговска банка и Делян Пеевски, които да разположат техни хора на определени места“.

„Станишев се заигра с тези хора и сега трябва да понесе своята отговорност. Той няколко пъти ми обещава, че ще прекъсне връзката с Делян Пеевски, Цветан Василев, това не стана. Утре очаквам разумът да надделее и Сергей Станишев да ни покаже, че знае как се носи отговорност, което на думи казва десетки пъти, но на действия - не“, обобщи Овчаров.

По думите на бившия енергиен министър няма проблем с това кой ще дойде след Сергей Станишев. Той отрече да изпълнява поръчка на Георги Първанов, Делян Пеевски и на ДПС, както и това, че той е предложил Пеевски за шеф на ДАНС.Подкрепи Economic.bg