Bank of America със споразумение с Fannie Mae за $10,3 млрд.

3,55 милиарда от тях ще бъдат изплатени директно на Fannie Mae, а 6,75 милиарда долара ще бъдат заделени за откупуването на 30 000 заема, които може да не бъдат обслужени и да предизвикат бъдещи загуби за Fannie Mae

112 ~ 1 мин. четене

Bank of America е приела споразумение за 10,3 милиарда долара с държавната компания за ипотечно рефинансиране Fannie Mae, за да уреди спор за рискови ипотечни заеми, продадени преди кризата, съобщава Financial Times.

3,55 милиарда от тях ще бъдат изплатени директно на Fannie Mae, а 6,75 милиарда долара ще бъдат заделени за откупуването на 30 000 заема, които може да не бъдат обслужени и да предизвикат бъдещи загуби за Fannie Mae, се казва в официално изявление на двете компании.

"Благоприятно решение на дългогодишния спор между Fannie Mae и Bank of America е в интерес на данъкоплатците. Fannie Mae се стреми активно да получи откупуването на заеми, които не са отговаряли на нейните норми, когато са били предоставени, и сме щастливи, че постигнахме подходящо споразумение", заяви юридическият директор на Fannie Mae Брадли Лерман.

Организацията за ипотечно рефинансиране твърдеше, че Bank of America я е подвела относно качеството на заемите, които е откупила в самото начало на кризата и които й причиниха колосални загуби.

Подкрепи Economic.bg