Бареков: Blizoo искат да купят само мачовете

TV7 въобще не искаше да ни даде договор за българския футбол, коментира маркетинг директорът на Blizoo Васил Щонов

332 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

TV7 и групата канали днес бяха едностранно изключени от кабелния оператор Blizoo. Това е едностранен акт, който по същество представлява рекет срещу нашата телевизионна група. Така изпълнителният директор на TV7, NEWS7 и SUPER7 Николай Бареков коментира информацията, че кабелният оператор спира да излъчва каналите от групата на ТВ7.

"През последните месеци имаше опит от наша страна да се водят преговори за такса, платима върху реалния брой техни абонати. Вместо преговори, кабелният оператор предпочете да постави ултиматум, който ако не приемем, да изключи нашите програми от достъп до своите абонати. Арогантността срещу нас стигна до там от Blizoo да ни предложат дори оферта да откупят само мачовете от българското футболно първенство, които излъчваме в нашия ефир. TV7 и групата канали бяхме третирани като амбулантен търговец, който продава програмите си на парче", смята Бареков.

Economic.bg потърси за коментар маркетинг директорът на Blizoo Васил Щонов, който категорично заяви, че кабелният оператор не е получил договор за българския футбол и дори не знаят по кой канал ще се излъчва първенството. "Абсолютно не е вярно, че искаме само мачовете. Г-н Бареков или не е разбрал, или неговите хора не са го информирали правилно. Ние искахме договор за трите канала - Super7, TV7 и News7. Това което получихме обаче е договор само за Super7 и TV7. За News7 казаха, че на този етап не могат да предоставят договор. Дори не знаем мачовете дали ще се предават по News7 или TV7. Предполагам, че той самият е бил заблуден", каза Щонов.

"Единственото, което искахме, е постигане на справедлива пазарна цена за нашите телевизионни програми, в които наистина инвестираме много средства, труд и човешки талант. Бяхме брутално нападнати, буквално в гръб, от кабелния монополист и държим да се знае, че в случая ни беше отредена ролята на жетвата, която трябва да се предаде или безропотно да приеме съдбата си. Няма да се поддадем на този безпрецедентен натиск и ще се борим докрай, за да заслужим доверието на нашите зрители. През последните месеци телевизиите ни се радват на безпрецедентна популярност и очевидно това даде повод да се действа така срещу нас. Важното е да се знае, че от Blizoo нарушиха всякакви пазарни и икономически принципи в опита си да придобият нашите програми почти без пари, за да могат да трупат печалби на гърба на своите абонати", смята Николай Бареков.

На това обвинение обаче Щонов отговори, че Blizoo се опитва да спазва всички закони в България и иска да плаща на база рейтинг и предоставено съдържание. "Естествено е, че ако предоставят съдържание като българският футбол, ще платим малко повече. Но в нашия случай те въобще не искаха да ни дадат договора за българския футбол. Дори не искаха да ни дата цена за това нещо", каза маркетинг директорът на компанията.

Подкрепи Economic.bg