Без съкращения във ВМЗ-Сопот в следващите три години

До вторник стават ясни кандидатите, допуснати до приватизация

Приватизацията на ВМЗ - Сопот не допуска съкращения и намаляване на заплатите за три години от приключване на сделката. Това обяви Емил Караниколов, изпълнителен директор на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол.

Единият от кандидатите за покупката на ВМЗ-Сопот - "Донарит" вече е подал документи за допустимост по процедурата. В понеделник ще постъпят документите и на другите двама - „Сейдж консултинг" и ЕМКО.  Най – късно до вторник ще се произнесем кого допускаме до приватизация, обясни Караниколов.

"Трима са до момента инвеститорите и трима са българските стратегически инвеститори. Те са известни на обществеността", каза Емил Караниколов. По думите му и трите фирми работят с ВМЗ, и познават дружеството.

Той обясни, че публичните задължения на дружеството са около 47 млн. лева. Задълженията към работниците са около 1,3 млн. лева.

За приватизацията на БДЖ "Товарни превози" изпълнителният директор на Агенцията по приватизация каза, че миналата седмица са одобрени критериите за допустимост.

Коментари: 0