Бобева: Правителството работи прозрачно

Това, което ние се опитваме е да се поучим от грешките си, каза вицепремиерът по икономическото развитие

92 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Това правителство работи прозрачно, заяви пред БНТ вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева. "За първи път правителството посочва за какво ще харчи парите, за разлика от предишните корекции в бюджета", смята тя. Според нея е имало обществено съгласие по това за какво трябва да се дават пари.

"Рисковете ние да изпълняваме бюджета на предишното правителство са свързани най-вече с нашата основна задача да възстановим нормалността между взаимоотношенията на държавата с бизнеса. Не е редно държавата да не плаща задълженията си", смята Бобева. Тя обясни, че само по Закона за обществените поръчки държавата е забавила 247 милиона разплащания по над 4 000 договора, които са на малки, средни и големи фирми. "Единственият отличник в това отношение е съдебната система, която няма нито един неразплатен договор по обществените поръчки", каза вицепремиерът.

"Това, което ние се опитваме е да се поучим от грешките си, защото когато държавата не си плаща задълженията какво очаквате за спазването на законите в една държава. Тази практика продължава с години", завърши Бобева.

Подкрепи Economic.bg