Борисов иска проверка на сделките в Несебър от 2004 г. насам

Премиерът настоява и за промяна в законите, за да не се стига до казуса подобни на последната скандална сделка с дюните края морето

148 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Министър-председателят Бойко Борисов е поискал прокуратурата да провери сделките с държавни и общински имоти в община Несебър за периода от началото на 2004 г. до края на 2012 г. Премиерът е изпратил писмо с искането до изпълняващия длъжността главен прокурор Бойко Найденов, съобщиха от правителствената пресслужба.

В него Борисов иска и проверка на свързаните със сделките разрешителни, издадени от отделни министерства и ведомства, както и проверка на всички длъжностни лица, участвали във вземането на решенията и издаването на документацията.

Бойко Борисов е разпоредил днес на министрите на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите и на земеделието и храните, заедно с депутатите от ПП ГЕРБ, да предложат на Народното събрание необходимите промени в Закона за горите, Закона за опазване на околната среда, Закона за биологичното разнообразие и Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, за да не се допускат подобни сделки и строежи.

Премиерът апелира в проверката на цялата документация и в консултациите за промени на законодателството да се включат и представители на неправителствения сектор.

Подкрепи Economic.bg