Бъдещ софийски мол взе награда за най-добър архитектурен проект

Инвестицията в търговския център, заедно с IKEA, е 170 млн. евро

212 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Бъдещият софийски търговски център от типа "мол" - Sofia Ring Mall, беше обявен за най-добър търговски архитектурен проект в България. Комплексът до магазин IKEA в столицата бе сред най-обсъжданите нови сгради на Международните награди за недвижими имоти (International Property Awards 2013), които се проведоха в Лондон на 24-ти септември, съобщиха от компанията.

"Ние сме изключително благодарни за тази награда, тъй като тя показва отдадеността, професионализма и креативността на нашите архитекти и целия ни екип," каза Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на Sofia Ring Mall.

Това е втората награда, която член на екипа на Sofia Ring Mall получава тази година. TriGranit Management, компанията, която управлява мола, бе призната за най-добра мениджмънт компания на годината на 8-те годишни Европейски архитектурни награди (Europa property SEE Real Estate Awards), които се проведоха на 16-ти май, 2013 г.

Sofia Ring Mall ще има над 200 магазина и връзка с IKEA, което ще го направи най-големият център за мебели и интериорни стоки в страната. Цялата инвестиция в проекта заедно с IKEA възлиза на над 170 млн. евро.

Подкрепи Economic.bg