"Булгаргаз" ще доставя втечнен газ от Йемен

Български компании проучват възможността да участват в инфраструктурни проекти в Йемен

Предстоят преговори между "Булгаргаз" и йеменската държавна компания “Yemen LNG”, на които ще се обсъдят възможността за доставки на втечнен газ от Йемен през гръцки и турски терминали. Това съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по повод резултатите от първото заседание на Междуправителствената българо-йеменска комисия за икономическо сътрудничество.

Форумът се проведе в Сана. Съпредседател на комисията от българска страна е заместник министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, а от йеменска – заместник министърът на промишлеността и търговията Мухсен Ал-Некиб.

По време на двудневната сесия са били обсъдени възможности български компании да вземат участие като подизпълнители в инфраструктурни проекти в Йемен, сред които пътни съоръжения, язовири, напоителни системи.

Двустранното икономическо сътрудничество може да бъде засилено чрез доставка на български медикаменти и лекарствени субстанции, машини, селскостопанско оборудване и оборудване за хранително-вкусовата промишленост, консерви, месо, изкуствени торове, напоителни системи и машини, инсталации за водни сондажи, добавят от МИЕТ.

В началото на 2013 г. в София ще бъде организиран и двустранен бизнес форум. Първото заседание на Междуправителствената българо-йеменска комисия за икономическо сътрудничество приключи с пописването на двустранен протокол.

Коментари: 0