ЦКБ и УниКредит купиха хотел на „Алма тур“

Луксозният "Тамплиер" в Банско е продаден за 22 млн. лв.

464 ~ 1 мин. четене

УниКредит Булбанк и Централна кооперативна банка (ЦКБ) са новите собственици на луксозния хотел "Тамплиер" в Банско. Двете банки бяха основните кредитори на фалиралия туроператор "Алма тур". Тъй като задълженията не са изплатени, частните съдебни изпълнители са успели да продадат хотела на двете банки, съобщи Стандарт нюз. Това е най-скъпо продадения хотел в България до момента.

"Тенденция вече е при големите имоти банките кредиторки да се явяват на публичната продажба и да придобиват собствеността", обясни председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ) Георги Дичев.

Хотел "Тамплиер" разполага с 50 стаи и апартаменти, разположени на четири етажа, СПА център и конферентен блок. В годините на имотния бум комплексът нашумя и покрай именитите притежатели на имоти в него, след като първият му стопанин Илко Йоцев подари мезонет на футболната звезда Христо Стоичков.

Освен "Тамплиер" съдебните изпълнители са продали и друг апетитен хотел - "Елица" на Витоша. Имотът е намерил нов собственик за 3 млн. лв. В топ 5 на продажбите също ОЦК Кърджали, сграда на бул. "Цариградско шосе" в София, продадена за 7 млн. лева и бившият Аквапарк "Кълвача" в казанлъшкото село Овощник на бизнесмена Стойчо Кълвачев.

Подкрепи Economic.bg