Yahoo! напуска Южна Корея

Компанията прекратява губещият през последните години бизнес там

128 ~ 1 мин. четене

Една от най-популярните интернет компании в света - Yahoo! ще затвори уеб портала си в Южна Корея, както и рекламния си бизнес в страната, пише The Washington Post. Целта на компанията е да намали загубите от този пазар, които датират вече от десетилетие.

В южнокорейското подразделение на компанията в момента работят около 200 души, които ще трябва да си търсят нова работа след края на годината. Според информацията решението е лично на новия главен изпълнителен директор и бивш служител на Google - Мариса Майер. Тя зае поста в компанията в средата на юли.

"Затварянето на южнокорейския отдел на Yahoo! е част от усилията на компанията да създаде по-устойчив бизнес модел, чрез преустройство на наличните ресурси", се казва в официалното становище на компанията.

Yahoo! влезе в Южна Корея през 1997 г., но в момента пазарният дял на търсачката е незначителен. Потребителите предпочитат да използват конкурентите Naver, Daum и други портали.

Компанията страда и от бързото развитие на смартфоните и мобилния интернет. Заради новите мобилни технологии, които провалят опитите на компанията да спечели пазарен дял на пазара на уеб реклами.

Подкрепи Economic.bg