ЧЕЗ инвестира 2 млн. лв. през октомври

Най-много средства се влагат в Северозападна България - 1.234 млн. лв.

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Дружеството, което захранва с ток абонатите в Западна България - "ЧЕЗ Разпределение България" АД, инвестира близо 2 млн. лв. в електроразпределителната мрежа на Западна България през октомври. Най-много средства се влагат в Северозападна България - 1.234 млн. лв. За електроразпределителния регион на град София са заделени над 460 хил. лв., а за Югозападна България - 241 хил. лв.

Най-големият проект през октомври е реконструкция на мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла в с. Селановци, област Враца. Проектът е за 500 хил. лв.

"Голяма част от инвестициите през октомври е предназначена за подобряване на електрозахранването в Северозападна България. Нашата цел е да постигнем европейско качество на доставките на електроенергия, както и на обслужването", каза Димо Петров, директор "Реализация на инвестициите" в "ЧЕЗ Разпределение България".

Сред другите по-значими инвестиции, които са предвидени през този месец, са изграждане на трафопост и електрозахранване в с. Ерден, област Монтана на стойност 160 хил. лева. За присъединяване на нови клиенти към ЧЕЗ, през октомври са заделени 282 хил. лева. През този месец дружеството ще започне реализацията на 33 нови инвестиционни проекта.

От стъпването си на българския пазар преди близо 9 години компанията е вложила над 680 млн. лв. в ремонт и модернизиране на мрежите и в подобряване на услугите в Западна България. Заедно с инвестициите в приватизацията на ТЕЦ "Варна" и на електроразпределителните дружества, общият обем на вложенията надхвърля 1.7 млрд. лв.

Подкрепи Economic.bg