Comverse създава стотици работни места у нас

От българския център ще се управляват проектите на Comverse в целия район на Европа, Близкия Изток и Африка

276 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Лидерът в разработката на софтуер за телекомуникационния сектор Comverse откри нов развоен и експертен център в България. Компанията планира да създаде стотици работни места за висококвалифицирани български ИКТ специалисти. Те ще управляват проектите на Comverse в целия район на Европа, Близкия Изток и Африка.

"ИТ индустрията е един от секторите с висока добавена стойност, който създава високо платени работни места и се развива устойчиво въпреки икономическата криза. Секторът ни позволи не само да развием, но и да дадем възможност на много български специалисти да работят в страната", заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева. По думите й МИЕ ще продължи да насърчава инвестиции като тази, като подобрява връзката между образование и реализация на младите българи на пазара на труда.

"Избрахме България заради близостта на страната до нашите стратегически пазари и достъп до огромен брой от отлично подготвени професионалисти, с които регионът е известен", заяви старши вицепрезидент и управляващ директор Comverse за Европа, Близкия Изток и Африка Дени Бернар.

Българският "Comverse Center of Excellence" ще се фокусира върху разработката на и внедряването на на софтуерни решения в Европа, Близкия изток и Африка, вкл. бизнес системи, платформи за управление на клиенти, услуги с добавена стойност и дигитални услуги. Той е ключов за дейността на Comverse и ще бъде подпомаган от сходни центрове по света.

Към момента в развойния и експертен център вече работят 100 висококвалифицирани ИТ специалисти, като на първия етап от изграждането на центъра те трябва да достигнат над 200 души, обявиха от компанията.

Подкрепи Economic.bg