Цветанов: В ГЕРБ се стремим към осма победа

Зам.-председателят отчете резултатите от дейността на партията

Снимка: БГНЕС

72 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

“Победите ни са седем. Смятам, че се стремим към осма победа на предстоящите европейски избори.”  Това заяви днес в НДК заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от агенция Фокус.

Според думите му отборът на ГЕРБ вече е с "по-разширен състав и може да разчита на много висококласни състезатели", които могат да се борят във всяка една надпревара. "Партията ще има най-много евродепутати в предстоящите избори. Те ще бъдат Рубиконът  дали ГЕРБ ще продължи с този устрем и ще направи заявка за бъдещо управление”, каза още в речта си бившият вицепремиер и шеф на МВР по време на редовното отчетно-изборно събрание на партия ГЕРБ. 

В присъствието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Цветанов направи обзор на "постигнатите резултати по време на последните няколко избора" – тези за Президент, местни власти, както и парламентарния вот от миналата година.

Той изтъкна и социалната роля на партията. Близо 9 млн. лв. са били отделени за нуждаещи се, включително пострадали от земетресението край Перник и Фонда за лечение на деца. Заместник-председателят на ГЕРБ също така оцени като "добро" сътрудничеството с общините по време на предишния мандат и разкритикува разпределението на 500 млн. лв. по държавната инвестиционна програма. 

Веднага след речта на Цветан Цветанов започна закритата част на конференцията. На него се очаква да бъде избрано ново ръководство, както и да бъдат направени промени в устава на политическата партията.

Подкрепи Economic.bg