ДПС и БСП блокират Цариградско шосе в събота

"Очакваме силна подкрепа от членове и симпатизанти, но не зная точно колко ще дойдат, защото е въпрос на лична мотивация", коментира лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан

272 ~ 1 мин. четене

Малко след като от ГЕРБ обявиха, че ДПС прави организация за подкрепа на митинга на БСП на Орлов мост утре, това бе потвърдено от лидера на партията Лютви Местан. Той даде специален брифинг, на който обясни, че ДПС и БСП са организаторите на събитието. Мотото било „Не на омразата“, към което те били съпричастни.

"Очакваме силна подкрепа от членове и симпатизанти, но не зная точно колко ще дойдат, защото е въпрос на лична мотивация", коментира Местан. “Целта на митинга е да се чуе гласът и на тези, които подкрепят правителството. Правото на протест предполага и право на подкрепа”, добави той.

Според Местан, няма да има конфликт с футболните агитки преди мача между „Левски“ и ЦСКА, понеже митингът щял да приключи около 14:00 часа. Двубоят пък почвал в 15:15 ч. и според Местан нямало да има засичане с феновете.

Сборният пункт за митинга на БСП и ДПС е Орлов мост. Ще се събират от Ропотамо по бул. “Цариградско шосе” до кръстовището на Орлов мост, а в 12 ч. ще има политически речи на кръстовището и после ще тръгнат към Ларгото.

Подкрепи Economic.bg