Депутатка от Атака: Може да обмислим вот на недоверие към кабинета

Вътрешният министър не се справя с бежанците, смята Магдалена Ташева

208 ~ 2 мин. четене

„Може да обмислим вот на недоверие заради Цветлин Йовчев. Не е ясно какви мерки са взети за сирийските бежанци у нас. Цветлин Йовчев не е дал никъде интервю. Аз не мога да разбера какви мерки са взети. Вътрешният министър не се справя. Той крие от обществото броя на бежанците. Смятам, че тук има тайна договорка между България и Турция. Сегашното правителство продължава практиката на предишното. Има договорка границата да е отворена”. Това заяви депутатката от Атака Магдалена Ташева в предаването „На светло” в ефира на Нова Телевизия. Темата на разговора бе сирийската криза и бежанците у нас.

Не е необходимо да чакаме и да отмятаме един по един в списък всички да станат канибали, за да кажем, че са канибали. Защото тогава няма да има кой да го констатира. Ние вече ще сме изклани, избити и изядени. Така депутатката Магдалена Ташева аргументира позицията си, че сирийците са „канибали“ и „изроди“. Ташева поясни, че тя не просто е казала, че сирийците са главорези, а ги е показала. Тя даде за пример редица християнски градове в Сирия, които се обезлюдяват. „55 хил. християни в Хомс ги няма и аз питам къде са“, заяви тя. 

„Пропагандата на бежанците всъщност е част от пропагандата на войната. Ние знаем много добре как се организира бежанска вълна“ каза Ташева. Според нея, турските власти буквално „изхвърлят“ всеки ден по около 200 сирийци на българската граница. „Тези хора не идват от сирийска територия. Това е лъжа. Който каже, че те идват от сирийска територия, той лъже“, смята тя.

По думите на Ташева, след изказването й много нейни колеги депутати от други групи я поздравили за позицията й, но под сурдинка. Тя смята, че те се притесняват да изразят мнението си публично, тъй като така са научени. Въпреки това, обаче, те осъзнават опасността за страната.

Ташева отрече за скандала в Брюксел и се аргументира, давайки визитки от ресторантите, които е посещавала. Тя поясни, че сайтът NOresharski, който първи информира за поведението на депутатите на Волен Сидеров, е регистриран в Сан Диего, а това е съмнително. Ташева добави, че й е направило впечатление, че информацията гласи, че "Атакистите" платили за секунди, а на нея й отнема поне няколко секунди само да си извади портфейла, което доказва, че информацията е лъжа.

Подкрепи Economic.bg