Димитър Алексиев ще управлява Heineken в Централна Европа

Досега българинът беше директор на холандския пивоварен гигант за Русия

524 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Холандският пивоварен гигант Heineken, който у нас е собственик на старозагорската фабрика "Загорка" избра българина Димитър Алексиев за поста управляващ директор на компанията за Централна Европа. Алексиев беше начело на "Загорка" повече от 10 години, припомня kmeta.bg.

Heineken за Централна Европа е регион, който обхваща България, Македония, Сърбия, Хърватска, Чехия, Словакия, Унгария, Беларус и експорта за Централна и Източна Европа.

Досега Димитър Алексиев беше директор на Heineken за Русия и според общите оценки заедно със своя екип успява да постигне пълен обрат във финансовите и търговски показатели на компанията на трудния руски пазар. Преди това като изпълнителен директор за няколко години успява да стабилизира позициите на Heineken и в Словакия.

"За мен е огромно признание и предизвикателство да оглавя бизнеса на Heineken в Централна Европа в една сравнително сложна икономическа обстановка и изключително остра конкурентна среда", казва Алексиев, който поема поста от днес, 1 април.

Подкрепи Economic.bg