Договаряме азерски газ

Премиерът Борисов заминава на посещение в Баку

Премиерът Бойко Борисов заминава на официално посещение в Азербайджан. В рамките на двудневната визита той ще проведе срещи с президента на Азербайджанската република Илхам Алиев и с премиера на страната Артур Расизаде. 

Основна тема в разговорите ще бъде развитието и задълбочаването на търговско-икономическия потенциал на отношенията между двете страни, включително чрез инвестиционни проекти. Ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с възможностите за доставки на газ за България от Азербайджан, развитието на съвместни инвестиции в редица области, като енергетика, газификация и газоразпределение, както и изграждането на газова инфраструктура в България и региона на Югоизточна Европа, предде Фокус. 

Ще бъде дискутирана и евентуалната обмяна на опит между двете страни в областта на туризма. В Баку българският правителствен ръководител ще посети и Фонда на приятелите на културата на Азербайджан „Гейдар Алиев”, чийто ръководител е първата дама на Азербайджан, съпругата на президента Илхам Алиев и „посланик на Добра воля” Мехрибан Алиева. 

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде придружаван от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Коментари: 0