Държавата строи все по-малко

Заради големия срив в строителството на инфраструктурни обекти, общото строителство през септември се е свило с 5.6% на годишна база

120 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Гражданското строителство в България, където влизат държаните инфраструктурни проекти, продължава да се свива през септември. За една година строежите на пътища, мостове, тунели, жп инфраструктура и др. са намалели с близо 9%, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). Статистиката показва още, че през всеки един месец от 2013 г. е имало годишен спад в обемите на гражданското строителство между 2% и 14%.

Заради големия срив в строителството на инфраструктурни обекти, общото строителство през септември се е свило с 5.6% на годишна база. Изграждането на сгради е намаляло с 2.9% за година, което обаче изглежда подобрение на фона на огромния срив през последните пет години.

Преди седмица НСИ обяви друга статистика, която показа, че като цяло новите строежи на сгради са се увеличили с 4.1% през третото тримесечие. Най-активно се строи в Пловдивска област, Варна, Бургас и Софийска област.
ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.
Подкрепи Economic.bg