EasyCredit организира безплатни обучения по „Управление на семейния бюджет”

Компанията ще открие също национален телефон за безплатни финансови съвети и ще разпространи 200 000 наръчника за бързи кредити

3833 ~ 1 мин. четене

Една от водещите компании за бързи заеми в България - EasyCredit, стартира нови инициативи в полза на обществото като част от програмата си за повишаване на финансовата култура в страната. През следващите месеци финансовата институция ще организира безплатни обучения по „Управление на семейния бюджет“ в цялата страна. Курсовете ще се водят от професионални обучители на EasyCredit.

Проектът цели да помогне на хората да планират по-добре семейния си бюджет и да управляват успешно личните си финанси. Очакванията са това да намали и обема на лошите заеми в бъдеще - основното предизвикателство в сектора на бързото кредитиране. „Една от причините за проблемните кредити в България е липсата на добро планиране на разходите. Преодоляването на този проблем ще помогне на хората да избегнат финансови затруднения”, обясни Ина Илиева, директор „Корпоративни отношения” на EasyCredit. „Чрез обученията ни хората ще повишат финансовата си култура и ще получат ценни съвети за контролиране на своя бюджет. Това от своя страна ще им помогне да не закъсняват при плащане на своите кредити”, сподели директорът „Човешки ресурси” Горан Арсов.

С експертното съдействие на Комисията за защита на потребителите през есентаEasyCredit издаде и разпространи „Наръчник на разумния кредитополучател – 7 полезни съвета за теглене на бърз кредит” в тираж от половин милион копия.Предстои да бъдат раздадени още 200 хил. броя от книжката.   

Подкрепи Economic.bg