Ердоган прие Местан в резиденцията си в Анкара

Пресслужбата на турския президент публикува снимки от срещата му с лидера на ДПС

Отвъд Босфора

Ердоган прие Местан в резиденцията си в Анкара
Автор: Economic.bg

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с лидера на ДПС Лютви Местан. Пресслужбата на турския държавен глава публикува снимки от срещата в столицата Анкара в официалната онлайн страница на президентството.

На едната снимка двамата лидери се ръкостискат, а на другия двете делегации заседават с Ердоган начело на масата. Местан и Ердоган са разговаряли в президентския дворец Чанкая, но за какво точно така и не става ясно.

Текстът на прессъобщението на английски е само от едно изречение: „Президентът Реджеп Тайип Ердоган прие лидера на партията „Движението на права и свободи“ от България Лютви Местан в президентския дворец Чанкая“.

Там са присъствали още членове на делегацията на ДПС като зам.-председателя на партията Рушен Риза и кандидатите за депутати Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед. В кратката информация се допълва само, че разговорите са били закрити за медиите.

За срещата на такова високо ниво обаче все още няма никаква официална информация от пресцентъра или други представители на ДПС. Известно е, че това е първата среща на новоизбрания турски президент и доскорошен премиер с лидера на ДПС.

Известно е, че досега Ердоган лично общуваше главно с отцепилите се от тази политическа формация Касим Дал и Корман Исмаилов, основателите на Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД), които често гостуваха при турския президент в Анкара. В момента обаче тяхната партия е част от Реформаторския блок (РБ), а самите й лидери активно критикуват ДПС, и конкретно Лютви Местан и Ахмед Доган.

Коментари: 0